Krem dela Krem - KUKBUK

Krem dela Krem

Roślinne desery na telefon – wolne od wyrzutów sumienia zarówno dietetycznych, jak i etycznych.

Zdjęcia: materiały promocyjne

krem dela krem kukbuk

Krem dela Krem to warszawska mobilna wegańska cukiernia, którą założyła Magda Żaba, młoda, zdolna specjalistka od roślinnych wypieków. Jej kunszt pokochali klienci stołecznego Lokalu Vegan Bistro – wypieki Kremu goszczą tu codziennie w witrynce ze słodyczami. Magda dba o wygląd swoich wypieków. Zdobią je kompozycje z owoców, jadalnych kwiatów, czekoladowych czipsów, przyciągające wzrok… mandale z kremów i czekolady. Za kawałek ciasta zapłacicie 10 złotych, za całe – około 50 złotych.

 

Niektórzy mieli okazję spróbować jednej z bardziej kontrowersyjnych prac Magdy. Przygotowany na urodziny Lokalu tort był w kształcie najbardziej popularnego dania w tym miejscu, czyli kotleta schabowego z panierką z brązowego cukru w towarzystwie ziemniaków i mizerii, oczywiście w wersji słodkiej, bo z masy cukrowej. Magda nie boi się wyzwań – podejmuje się różnych zadań cateringowych, nawet jeśli przychodzi jej zrobić… wegańskiego Minionka.

krem dela krem kukbuk
krem dela krem kukbuk
krem dela krem kukbuk
krem dela krem kukbuk
krem dela krem kukbuk

Oferta Krem dela Krem na co dzień nie jest aż tak wymyślna. W Lokalu spróbujecie lekkiego jak obłoczek tofurnika z truskawkami, czyli sernika z tofu, tortów i babeczek na bazie śmietanki kokosowej, śmietanki sojowej oraz mleka roślinnego, robionego własnoręcznie przez Magdę. Jeśli zaś macie jakieś niezrealizowane słodkie marzenie, które chcielibyście skonsumować w wersji roślinnej, przygotuje je dla was bez produktów pochodzenia zwierzęcego, glutenu czy nawet cukru.

 

Tekst: Izabela Karpiszuk

Zdjęcia: materiały promocyjne

 

Krem dela Krem

tel. 502 418 627

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: