Kebab Efes - KUKBUK

Kebab Efes

Ten kultowy kebab z okienka zna chyba każdy warszawski imprezowicz. Od 1994 roku serwuje się tu kebab z baraniny o smaku zbliżonym do ideału – bez domieszek wieprzowiny, drobiu i dodatku… kapusty pekińskiej.

Kebab Efes

ul. Francuska 1
Warszawa

pon.-niedz., godz. 11-22

przejdź do dużej mapy
Kebab efes recenzja kukbuk
Kebab efes recenzja kukbuk
Kebab efes recenzja kukbuk

Wybieramy się tu wczesnym wieczorem. Na Francuskiej gwarno, do okienka z kebabem długa kolejka. Obsługa jednak jest bardzo sprawna i szybka. Chwilę po złożeniu zamówienia dostajemy dwa słusznej wielkości kebaby zawinięte w lawasz (13 zł). To cienki, suchy i sprężysty, ale nie rwący się pszenny placek. Wersja w bułce (11 zł) trochę zawodzi. Wybierając się po kebab, zawsze mamy nadzieję na podpieczone, chrupiące pieczywo. Tu dostaniemy miękką i przeciekającą z czasem bułkę. Zajrzyjmy do środka. Sporo smakowitego mięsa. Efes podaje tylko baraninę. Fani kurczaka mogą zaryzykować nowe doświadczenie lub odejść zawiedzeni. Polecamy jednak zostać, mięso ma wyjątkowy aromat baraniny i smak podkręcony odpowiednimi przyprawami. Jeśli nie przepadacie za jedzeniem na wynos, możecie zamówić kebab na talerzu w restauracji, która prowadzi słynne okienko. Zjecie tam również inne dania kuchni bliskowschodniej.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: