Kaskrut - KUKBUK

Kaskrut

Pierwszy i jedyny jak do tej pory stołeczny przykład najgorętszego na świecie trendu bistronomii.

Kaskrut

Poznańska 5
Warszawa

przejdź do dużej mapy
kaskrut kukbuk

Co kryje się za tym terminem? Najnowocześniejsza kuchnia korzystająca z innowacyjnych technik, brawura w poszukiwaniu nowych zestawień smakowych podana w bezpretensjonalnym i przystępnym cenowo wydaniu na stołach bez stresujących białych obrusów. Menu w Kaskrucie zmienia się co tydzień, czule reagując na to, co przyroda wyczynia za oknem. Wyszpera zapomniane patisony i zestawi je z bezglutenową kukurydzą oraz kozim serem zalecanym anemikom i alergikom, poda chude mięso pstrąga pełne cennych kwasów omega-3 z podnoszącą odporność, niskokaloryczną kapustą w wydaniu tak malarskim, że cena za dania od 16 do 25 złotych wyda wam się śmiesznie mała wobec nakładu pracy i pomysłów zainwestowanych w każdy talerz Kaskruta. Właściciel jednak wie, co robi. Dhafer, Francuz tunezyjskiego pochodzenia, prowadził wcześniej modną francuską restaurację w eleganckiej londyńskiej dzielnicy Notting Hill. Rzucił pretensjonalne, klasyczne sosy i długie duszenie zwierząt w piekarniku. Dziś stawia na zaskakujące połączenie bliższe jego wegetariańskim ideom. I to się opłaca!

Przykładowe menu:

risotto z karczochami i pomidorem (20 zł) – karczochy powinni pokochać wszyscy mający problem z żołądkiem; przyśpieszają trawienie, leczą niestrawność i przemęczoną wątrobę

tuńczyk z ostrygą i grejpfrutem (20 zł) – wysokiej jakości białko i to w wydaniu niskokalorycznym, a do tego owoc wzmacniający odporność, idealne danie dla głodnych ale odchudzających się

biała czekolada z miętą i kaszą gryczaną (16 zł) – deser na poprawę humoru i wzmocnienie organizmu

Kaskrut
ul. Poznańska 5
00-680 Warszawa

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: