Gęś w Zorzy - KUKBUK

Gęś w Zorzy

Z miłości do sezonowości razem z Zorza Bistro listopad rozpoczynamy gęsiną na świętego Marcina.

Zorza Bistro

Żurawia 6
Warszawa

przejdź do dużej mapy
zorza gesina kukbuk

Wspólnie delektowaliśmy się już letnią truflą i topinamburem w kilku smacznych odsłonach. Tym razem przyszła pora na świętomarcińską gęś, bez której wielu nie wyobraża sobie listopada. Gęsina królowała kiedyś na polskich stołach, a potem tajemniczo zniknęła. Od kilku lat znów pojawia się w sklepach i restauracyjnych kartach, a już 6 listopada będzie bohaterką uczty w Zorza Bistro.

 

Aż do 13 grudnia będzie można przekąsić pierożki z gęsim farszem w delikatnym, warzywnym wywarze z piklowanym burakiem, gęsią nogę confit z grzybowym „duchess potato” i czerwoną kapustą oraz smażoną pierś gęsi z palonym młodym porem, selerowym fondantem i czipsem szałwiowym. Do wypicia będzie cydr Czarny Ignac ze specjalnej, limitowanej edycji i polskie wino świętomarcińskie, białe i czerwone. Rezerwacji stolików można dokonywać pod numerem telefonu +48 602 586 969 lub mailowo: rezerwacje@zorzabistro.pl.

zorza gesina kukbuk
zorza gesina kukbuk

Dla wszystkich, którzy mają apetyt na powyższe gęsie menu, mamy konkurs. Do wygrania są vouchery do Zorza Bistro. Do 5 listopada do godziny 12 w komentarzu pod tym postem napiszcie, dlaczego to właśnie wy powinniście je dostać. Osiem najbardziej przekonujących odpowiedzi zostanie nagrodzonych voucherami. Powodzenia!

 

zorza gesina kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: