Crazy Butcher - najlepszy mięsny w Warszawie - KUKBUK

Crazy Butcher – najlepszy mięsny w Warszawie

Specjalnością Crazy Butcher jest polska wołowina sezonowana, pozyskiwana z rasy krów typu mięsnego.

Crazy Butcher

Olkuska 12
Warszawa

przejdź do dużej mapy
crazy butcher kukbuk

Warszawa pełna jest mięsnych. Jednak sklep, w którym można zaopatrzyć się w sezonowaną wołowinę i z którego korzysta Aleksander Baron – szef kuchni w restauracji „Solec 44”,miłośnik mięsa i wyznawca idei „od nosa do ogona” – jest jeden. Nazywa się Crazy Butcher i mieści przy Bazarze Olkuska.

To drugi sklep Grzegorza Kwapniewskiego po Beskidzkim Wypasie, który funkcjonuje od 4 lat przy ul. Polnej 13 i uchodzi za najlepszy mięsny w Warszawie.
Specjalnością Crazy Butcher jest polska wołowina sezonowana, pozyskiwana z rasy krów typu mięsnego. Z bogatego asortymentu na pierwszy plan wysuwa się mięso przeznaczone na steki. Zarówno to z kością (t-bone), jak i bez (rib beye) jest najwyższej próby. Wszystkie z gatunku Red Angus. Steki z tej wołowiny smakowały wyraziście i esencjonalnie.
W sklepie poza wołowiną znajdziemy także dziczyznę, jagnięcinę, cielęcinę oraz wyjątkowy drób. Za rostbef sezonowany zapłacimy 72 zł za kilogram, za polędwicę – 120. Gicz cielęca to wydatek 30 zł za kilo, a udziec cielęcy – 55 zł. Jagnięcina występuje jako łopatka w cenie 52,50 zł za kilogram oraz jako udziec (57,50 zł/kg).
Wnętrze sklepu jest surowe. Obsługa wydaje się kompetentna, widać u niej zamiłowanie do tematu. Szalonego Rzeźnika można z całą pewnością interpretować jako człowieka pochłoniętego mięsną pasją. Dodatkowo uśmiech, jakim nas obdarza z logotypu sklepu, gwarantuje poczucie zaufania.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: