Concept Stu Mostów, Wrocław - recenzja - KUKBUK

Concept Stu Mostów, Wrocław – recenzja

Nowoczesny koncept łączący browar z piekarnią i restauracją.

Tekst: Agata Michalak
Zdjęcia: Kasia Stadejek

Concept Stu Mostów

Jana Długosza 4
Wrocław

przejdź do dużej mapy
kukbuk concept stu mostow recenzja

Rzadko zdarza nam się ekscytować miejscem, w którym podaje się śniadania, tak, by chcieć od razu zjeść wszystko, co pojawia się w karcie. W Concepcie Stu Mostów żądza jedzenia obezwładniła nas od razu. Proste, ale nieoczywiste połączenia w raptem czterech zestawach menu śniadaniowego z miejsca pobudziły ślinianki. Jajko w koszulce z tostem śmietankowym czy tost z marynowanym boczniakiem?

kukbuk concept stu mostow recenzja

A może jednak naleśniki orkiszowe z duszoną gruszką albo kiełbaski w cieście ze świetną, robioną na miejscu musztardą na brzeczce? Trudno się zdecydować, a jeszcze trudniej oderwać od jedzenia, bo każdy element tutejszej oferty jest przemyślany i dopracowany.

Pieczywo na zakwasie, precle piwne i bułeczki szef kuchni Conceptu Michał Czekajło wypieka sam w zgodzie z najpiękniejszymi rzemieślniczymi tradycjami piekarskimi. Do wypieków podawane są: pasty, musztardy, kajmak z solą i czarne masło.

Wszystkie tego typu dodatki możemy tu zresztą kupić i ponieść, uszczęśliwieni, do domu.

kukbuk concept stu mostow recenzja
kukbuk concept stu mostow recenzja

Ceny są bardzo przyzwoite (zestawy kosztują od 15 złotych do 20 złotych, kanapki na ciepło i zimno – od 8 złotych do 15 złotych), lokalizacja przytulna, a entuzjazm właścicieli, kucharzy i obsługi – zaraźliwy. Wpadnijcie tu koniecznie przy okazji wizyty w należącym do tego samego kompleksu Browaru Stu Mostów, bo milsze kulinarne zaskoczenia niż tu nie czekają was w żadnym innym postindustrialnym miejscu w Polsce.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: