Beskidzki wypas - KUKBUK

Beskidzki wypas

Od niedawna przedstawia się jako Crazy Butcher. Nie jest to jednak szalony rzeźnik przyczajony za ladą. Pan Grzegorz mówi z rozbawieniem, że był zwyczajnie natrętnym uczniem. Gdy szkolono go, jak obchodzić się z mięsem, dopytywał się o każdy szczegół i tak już zostało. Chciał jeść dobre mięso, dlatego sam postanowił zająć się jego pozyskiwaniem.

Beskidzki Wypas

Polna 13, lok. 12
Warszawa

Bazarek na Polnej

przejdź do dużej mapy
Beskidzki wypas kukbuk

Biznes powstał więc niejako z potrzeby serca. Beskidzki Wypas na Polnej oferuje mięso takie, jakie wymarzył sobie pan Grzegorz. Naturalnie dobre. Bez polepszaczy i produkcyjnych oszustw. Większość wyrobów ma certyfikaty poświadczające ich skład. Ponadto mięso, które znajdziemy w sklepie, pochodzi z polskich hodowli. Beskidzki Wypas oferuje wołowinę pozyskiwaną wyłącznie z ras mięsnych (również sezonowaną), wieprzowinę (w tym świnię złotnicką pstrą – jak mówi pan Grzegorz – tłustą, ale kruchą i smaczną, niewymagającą rozklepywania), cielęcinę i jagnięcinę. Miłośnicy steków zakupią tu t-bone czy rib eye. Kupimy również wyroby wędliniarskie – kiełbasy i szynki wędzone: kiełbasę wiejską regionalną (42 zł/kg), kiełbasę „Od Grześka” (36 zł/kg), szynkę tradycyjną (50 zł/kg), merguezy z jagnięciny (55 zł/kg), a także wyroby z podrobów: pasztetową dukielską (22 zł/kg) oraz salceson. Leniwi znajdą gotowe mięso do burgerów (30 zł/kg) oraz masło klarowane. Są też jaja z wolnego wybiegu, który znajduje się w Bieszczadach (tam podobno zarówno kury, jak i ludzie są szczęśliwi). Mięso możemy na miejscu zapakować próżniowo i poprosić o odpowiednie wykrojenie ulubionego fragmentu. W myśl zasady „frontem do klienta”, którą kieruje się Zakręcony Rzeźnik z Beskidzkiego Wypasu. Bardzo popieramy!

Beskidzki wypas kukbuk
Beskidzki wypas kukbuk
Beskidzki wypas kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: