Ato Sushi - KUKBUK

Ato Sushi

Ato Sushi to miejsce dobrze znane łodzianom – nie tylko za sprawą wyróżnień i nagród podczas Festiwalu Dobrego Smaku, lecz także oferty uwzględniającej również ciepłe dania, w tym modny ostatnio ramen.
ato-sushi kukbuk
ato-sushi kukbuk
ato-sushi kukbuk

Japoński lunch w Łodzi zaczęliśmy od sashimi z brzusznej strony tuńczyka, podanego na kiełkach lucerny, zielonego groszku i buraka z kawiorem. Bardzo smaczne, tłuste mięso rozpływało się w ustach, a intensywnie kolorowe kiełki finezyjnie podkreślały lekkość dania. Dojrzewający flank steak podany na smażonej kapuście bok choy z chili zachwyci każdego mięsożercę. Trudność stanowi tylko uchwycenie pałeczkami sporych plastrów mięsa. Ramen również spełnił nasze oczekiwania. Bulion został przygotowany na wołowym szpiku i podany z pożywnymi dodatkami: jajkiem na półtwardo, makaronem, bok choy i smażonym porem. Jest lekko słodki, idealny na zimowe zawieruchy. Mięsosceptycy mogą zamówić drugą wersję – ramen z owocami morza.

 

© KUKBUK 2017