Miejsca - Strona 42 z 44 - KUKBUK

Miejsca

Przewodniki
Przewodnik kulinarny po Sopocie
Sopot

Przewodnik kulinarny po Sopocie

Poznaj najmodniejsze, sprawdzone adresy w Sopocie.
Miejsca
Czekoladowy
Lublin

Czekoladowy

Recenzje
Aruana
Serock

Aruana

Witek Iwański to postać, której polskim smakoszom przedstawiać nie trzeba. Genialny kucharz o młodziutkim wyglądzie od lat doceniany przez branżę i tych, którym dane było spróbować jego potraw. Ten niezwykle utalentowany szef kuchni na co dzień rządzi i dzieli w restauracji Aruana w Hotelu Narvil w podwarszawskim Serocku.
Miejsca
Tex-mex w Austin

Tex-mex w Austin

Liberalna plama na mapie konserwatywnego Teksasu. Miasto, gdzie odbywa się South by Southwest, wielki festiwal muzyki, filmów, literatury i nowych technologii, który rozsławił je na całym świecie. Austin, bo o nim mowa, zdaniem wielu przejęło od Portland pałeczkę amerykańskiej Mekki hipsterów, także w sferze kulinarnej. Potwierdziły to testy, które KUKBUK przeprowadził na własnym podniebieniu.
Recenzje
Kita Koguta otwarta!
Warszawa

Kita Koguta otwarta!

Pierwszego dnia wiosny z zimowego letargu i nudy wybudziło nas głośne pianie koguta. To Adam i Jakub, zaprzyjaźnieni z nami barmani, otworzyli długo oczekiwany koktajlbar.
Recenzje
Vorarlberg – kulinarna podróż na rakietach
Vorarlberg

Vorarlberg – kulinarna podróż na rakietach

Zima w wielkim mieście jest do bani. Co innego w pięknych, wysokich górach.
Recenzje
Salto by Martin Gimenez Castro
Warszawa

Salto by Martin Gimenez Castro

KUKBUK-ową redakcję spotkał nie lada zaszczyt – jako pierwsze mogłyśmy sprawdzić, jakież to cuda czekają w nowej restauracji polskiego Top Chefa. Kuchnia, która dopiero co ruszyła pod nowym wezwaniem w stołecznym hotelu Rialto, nosi szyld Salto by Martin Gimenez Castro i pokazuje skalę możliwości ambitnego Argentyńczyka.
Miejsca
Opasły Tom Piw
Warszawa

Opasły Tom Piw

Kto regularnie czyta KUKBUK-a, ten wie, że Agatę Wojdę darzymy ogromnym szacunkiem. Jej felietony znajdziecie w papierowym wydaniu magazynu, a bloga z rewelacyjnymi przepisami – na tej stronie. Dotychczas jednak jakoś nie udało nam się zrecenzować restauracji, której Agata z takim talentem szefuje.
Recenzje
Ha’Kovshim
Tel Awiw

Ha’Kovshim

Carmel to największy targ w Tel Awiwie. Kolorowa rzeka towarów, głównie spożywczych, płynie wąską ulicą dobrych kilkaset metrów. Owoce, warzywa, przyprawy, sery, mięso, ryby, pieczywo – wszystko soczyste, pachnące i dopieszczone przez świecące cały rok izraelskie słońce. Trudno się dziwić, że działająca tuż obok Carmel knajpka Ha'Kovshim mając pod nosem dostęp do takich specjałów imponuje pysznymi, świeżymi daniami.
Recenzje
Nova krova
Kraków

Nova krova

Całkowicie wegański lokal w Krakowie. Flagowym produktem w Nova Krova są burgery z roślinnych kotletów, wypiekanych na miejscu bułek jasnych, ciemnych lub bezglutenowych, szerokiej gamy sosów i ciekawych dodatków.
Miejsca
Wypoczynek na poziomie
42-440 Podzamcze k. Ogrodzieńca

Wypoczynek na poziomie

Istotnie – w Poziomie 511, ośrodku SPA w Ogrodzieńcu, na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, człowiek czuje się jak ktoś na poziomie. Przepiękna okolica, jak na życzenie przyprószona jedynym bodaj śniegiem tej zimy, świetna, innowacyjna kuchnia, wysmakowany ośrodek i zabiegi dla ciała – tuż przed Bożym Narodzeniem był to raj na ziemi. KUKBUK-owy team zawitał do Ogrodzieńca dzięki zaproszeniu BMW w szykownym samochodzie Serii 4 tej marki i spędził tam najbardziej relaksujący weekend grudnia.
Recenzje
Naam Thai
Warszawa

Naam Thai

Jest kolejny dobry powód, żeby wybrać się na Saską Kępę. Chociaż nie na modną okolicę ulicy Francuskiej, ale znane z twórczości Mirona Białoszewskiego „Chamowo”.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: