Miejsca - Strona 40 z 43 - KUKBUK

Miejsca

Recenzje
Nolita
Warszawa

Nolita

Nolita, to światowej klasy restauracja w Śródmieściu Warszawy.
Recenzje
Yeżyce kuchnia
Poznań

Yeżyce kuchnia

Rodzina Borejków siedzi przy modnym, wspólnym stole. Najmłodsi rozkładają gry planszowe, świeżo pełnoletni leczą kaca doskonałym gzikiem, mama rozlewa kawę z aeropressu, a tata Borejko zamiast kwiatu kalafiora zajada mandalę z buraka.
Recenzje
Zakładka
Kraków

Zakładka

Rafał Targosz to doświadczony szef kuchni. Podróżował po świecie, przez wiele lat prowadził hotelowe kuchnie. W jego własnej restauracji – Zakładka Food & Wine – można wyczuć sieciowe inspiracje. Niestety, w ich najgorszym wydaniu.
Recenzje
Akademia
Warszawa

Akademia

Świetna lokalizacja, przesympatyczna obsługa i rozbudowane menu, które skusi wytrawnych rybo- i mięsożerców. To dlatego Akademię redakcja KUKBUK-a wybiera często na miejsce swoich spotkań.
Recenzje
Gringo Bar
Warszawa

Gringo Bar

Raperzy z Mokotowa mają nowy przebój – zanućcie „enchilada”!
Recenzje
Rybny ekspres Atlantyk-Warszawa
Warszawa

Rybny ekspres Atlantyk-Warszawa

Polujemy na świeże homary i ostrygi do testowania przepisów z zaplanowanego numeru KUKBUK-a. Dlatego wybieramy się w środę do Centrali Rybnej, gdzie pojawiają się morskie cuda dopiero co złowione w portugalskich głębinach Atlantyku.
Przewodniki
Przewodnik kulinarny po Sopocie
Sopot

Przewodnik kulinarny po Sopocie

Poznaj najmodniejsze, sprawdzone adresy w Sopocie.
Miejsca
Czekoladowy
Lublin

Czekoladowy

Recenzje
Aruana
Serock

Aruana

Witek Iwański to postać, której polskim smakoszom przedstawiać nie trzeba. Genialny kucharz o młodziutkim wyglądzie od lat doceniany przez branżę i tych, którym dane było spróbować jego potraw. Ten niezwykle utalentowany szef kuchni na co dzień rządzi i dzieli w restauracji Aruana w Hotelu Narvil w podwarszawskim Serocku.
Miejsca
Tex-mex w Austin

Tex-mex w Austin

Liberalna plama na mapie konserwatywnego Teksasu. Miasto, gdzie odbywa się South by Southwest, wielki festiwal muzyki, filmów, literatury i nowych technologii, który rozsławił je na całym świecie. Austin, bo o nim mowa, zdaniem wielu przejęło od Portland pałeczkę amerykańskiej Mekki hipsterów, także w sferze kulinarnej. Potwierdziły to testy, które KUKBUK przeprowadził na własnym podniebieniu.
Recenzje
Kita Koguta otwarta!
Warszawa

Kita Koguta otwarta!

Pierwszego dnia wiosny z zimowego letargu i nudy wybudziło nas głośne pianie koguta. To Adam i Jakub, zaprzyjaźnieni z nami barmani, otworzyli długo oczekiwany koktajlbar.
Recenzje
Vorarlberg – kulinarna podróż na rakietach
Vorarlberg

Vorarlberg – kulinarna podróż na rakietach

Zima w wielkim mieście jest do bani. Co innego w pięknych, wysokich górach.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: