Hotel The Westin Warsaw: piątkowy fish market - KUKBUK

Hotel The Westin Warsaw: piątkowy fish market

Prawdziwe morze uciech. Jesz, ile chcesz – do wyboru ostrygi, przegrzebki, mule i ryby.

Tekst: Basia Starecka

Zdjęcia: materiały prasowe

The Westin Warsaw, restauracja Fusion

al. Jana Pawła II 21
Warszawa

każdy piątek, 18:00-22:30

przejdź do dużej mapy
westin fish market kukbuk

Warszawa, jak wiadomo, nad morzem nie leży, w stołecznych restauracjach łatwiej o kotlet wieprzowy niż o świeżą rybę. Wydawałoby się, że deficyt morskiego białka można zaspokajać jedynie na wakacjach w śródziemnomorskich kurortach lub azjatyckich metropoliach. Tymczasem w hotelu The Westin Warsaw udało się połączyć te dwa popularne wakacyjne kierunki… na jednym talerzu.

 

W kuchni restauracji Fusion pływa mnóstwo świetnej jakości owoców morza i ryb, które tutejsi kucharze z fantazją doprawiają smakami Azji. W każdy piątek, w godzinach od 18:00 do 22:30, działa tu prawdziwy fish market z otwartą kuchnią. Wystarczy wskazać kucharzowi swoje ulubione ryby i owoce morza, a ten przygotuje je na naszych oczach.

 

 

 

 

Proponujemy zacząć ucztę paterą ostryg, słodkich, świeżych, soczystych i pachnących morzem, a potem spróbować paru ciekawych przekąsek w stylu fusion. Jeśli nie starczy miejsca na więcej, do wyboru są lekkie sałatki z owocami morza. Tym, którym apetyt będzie jeszcze dopisywał, polecamy spróbować dań z woka. Trudno wyłonić najlepsze, bo o ich jakość w restauracji Fusion dba nasz dobry znajomy, szef kuchni z dużym doświadczeniem Janusz Korzyński, słynący z zamiłowania do kuchni azjatyckiej oraz zdrowych, smacznych produktów. Na koniec trzeba spróbować deserów – szef cukierni Adam Jakubowski ustawia z nich co piątek kuszącą piramidę!

 

W cenie kolacji (179 zł za osobę; albo 135 zł przy rezerwacji online) są nielimitowane wino, piwo oraz napoje bezalkoholowe. Gotowi do wypłynięcia na szerokie wody?

 

 

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: