A niech to gęś kopnie! - KUKBUK

A niech to gęś kopnie!

Listopad to czas chłodnych jesiennych wieczorów i… gęsiny!

Fot.: materiały promocyjne

gesina kukbuk

Przez cały rok jest nieco lekceważona. Gdy tylko robi się chłodniej, triumfalnie pojawia się na stołach. Krakowski Makaroniarz i Monika Bielka-Vescovi ze Szkoły Sommelierów zapraszają na kolejną Tajemniczą Degustację, która tym razem połączy tradycje kuchni żydowskiej i polskiej. Polska gęsina kontra izraelski humus, pieczone buraki versus kardamon, chałka przeciw kukiełce liszowskiej – będzie smacznie i ciekawie!

 

Na czym polega tajemnica? Wiemy, co będziemy jeść (bulion na gęsinie z knejdlach, forshmak, humus z pieczonymi burakami, terrinę z gęsich wątróbek na chałce, gęsie żołądki w czerwonym winie z miodem kasztanowym i pikantną marchewką, a na deser tartę z kremem z białej czekolady i kardamonu z gruszką) i pić (dopasowane do dań izraelskie wina z portfolio Domu Wina) ale nie wiemy, gdzie odbędzie się kolacja! Miejsce degustacji zostanie podane smsem na trzy godziny przed imprezą. Zapisów można dokonywać pisząc na adres kobietyiwino@gmail.com, a koszt udziału w degustacji to 100 zł od osoby. Kto ma chęć, niech koniecznie zarezerwuje sobie miejsce przy stole – będzie ich tylko 12!

 

Fot.: materiały promocyjne

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: