Archiwum Magazyny - KUKBUK
KUKBUK

"W tym roku był to wieczór Miód na serce" - w Muzeum Polin. Monika Kucia, pomysłodawczyni, dziennikarka i kuratorka kulinarna, zapowiadała wydarzenie jako spektakl artystyczno-kulinarny. Gospodynie wieczoru (...) odziane od stóp do głów w złoto stworzyły duet będący odpowiednikiem królowej pszczół".

KUKBUK

Kanapka z grillowanymi owocami morza

1 sztuka b

Świeżą mackę ośmiornicy gotujemy w bulionie na małym ogniu, aż zmięknie. Studzimy. Krewetki oczyszczamy z pancerzy i łączymy z ośmiornicą, posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i kolendrą. Owoce morza grillujemy z dodatkiem oleju przez 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.

ROI SIĘ
Felieton

Agata Wojda

Agata kuchnię zamiata

Podróżuję i zmieniam kraje. Zakotwiczam gdzieś na jakiś czas i z perspektywy turysty zerkam zza okularów na gastronomiczny świat. Jestem przygotowana pod względem wymagań, wiem, dlaczego przyszłam właśnie tu.

KUKBUK
Art

GDY NIE KLEI SIĘ NIC

Nie ma pszczół, panuje głód. Nie tylko w ulach.
Z czasem stają się puste. Ule i ulice. Niech ta
wizja pozostaje tylko teorią. Przepowiednią,
która nigdy się nie spełni.

Historie kuchenne

WOLĘ SKUBAĆ, NIŻ JEŚĆ

Od 14 lat stylistka Moniki Brodki, autorka jej zarówno scenicznego, jak i prywatnego wizerunku. Vasina Maćkowiak słynie z oryginalnego stylu. Jak się okazuje, również w kuchni.

KUKBUK
W roli głównej

DRAPACZE CHMUR

Współpracują z nami

Dominika Wójciak

Dominika Wójciak

Robert Makłowicz

Robert Makłowicz

Anna Oleksak

Anna Oleksak

Joanna Grochocka

Joanna Grochocka

Kacper Bajon

Kacper Bajon

KUKBUK

Pieczony kalmar z sałatką z papai

b

Świeżą mackę ośmiornicy gotujemy w bulionie na małym ogniu, aż zmięknie. Studzimy. Krewetki oczyszczamy z pancerzy i łączymy z ośmiornicą, posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i kolendrą. Owoce morza grillujemy z dodatkiem oleju przez 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.

Zestawy

WIELKIE GRECKIE WESELE

© KUKBUK 2017