Blogi - Strona 5 z 42 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Krem z selera z orzechami ziemnymi

Krem z selera z orzechami ziemnymi

Agata Wojda podaje przepis na zwalczającą niechęć do warzyw korzeniowych, kojącą i krzepiącą zupę krem, która pachnie orzechami.
Tomek Zielke
Jak zrobić drożdżową babę?

Jak zrobić drożdżową babę?

Mamy dla was prosty przepis na pyszną babę muślinową, uważaną za jedno z najtrudniejszych wyzwań związanych z wielkanocnym stołem.
Bartek Kieżun
Karczochy po żydowsku

Karczochy po żydowsku

Kto się boi karczochów, niech przygotuje je najprościej – smażąc na chrupko w głębokim tłuszczu.
Agata Wojda
Jajecznica po francusku, czyli z kąpieli wodnej

Jajecznica po francusku, czyli z kąpieli wodnej

Agata Wojda podaje przepis na mercedesa wśród jajecznic. Nie szczędźcie masła ani śmietany, ma być luksusowo!
Tomek Zielke
Jak zrobić białą kiełbasę?

Jak zrobić białą kiełbasę?

Prosty przepis na domową kiełbasę – doskonale przyprawioną i soczystą. Nie tylko do wielkanocnego żurku.
Bartek Kieżun
Buricche

Buricche

Nie pomylcie ich z burkami – to przysmak nie bałkański, a włosko-żydowski.
Agata Wojda
Hinduskie wytrawne pączki z ciecierzycy i ziemniaków

Hinduskie wytrawne pączki z ciecierzycy i ziemniaków

Agata Wojda podaje prosty przepis na aloo bonda, nietypowy obiad prosto z Indii.
Tomek Zielke
Jak zrobić żurek?

Jak zrobić żurek?

Sycący, kwaśny żurek jest królem polskich zup. Jak go zrobić?
Bartek Kieżun
Mule z kruszonką

Mule z kruszonką

To proste i smaczne danie przypadnie do gustu nawet tym, którzy do owoców morza mają stosunek sceptyczny.
Agata Wojda
Bulgur z soczewicą i warzywami

Bulgur z soczewicą i warzywami

Sycący i zdrowy obiad, który pomoże smacznie przetrwać bury przednówek.
Tomek Zielke
Jak zrobić sernik?

Jak zrobić sernik?

Jak uniknąć podstawowych błędów i sprawić, by był gładki i równo upieczony?
Bartek Kieżun
Polędwiczki wieprzowe z chorizo

Polędwiczki wieprzowe z chorizo

Soczyste mięso, pikantna kiełbasa i pszenny chleb – hiszpańskie tapas na polską kolację.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: