Blogi - Strona 5 z 40 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Crepe Soufflee –  Francuskie naleśniki

Crepe Soufflee – Francuskie naleśniki

Przepis na naleśniki z lekkim nadzieniem jajeczno-waniliowym.        
Tomek Zielke
Jak zrobić klasyczny omlet francuski?

Jak zrobić klasyczny omlet francuski?

Przepis na omlet wydaje się banalny. Najpierw jednak trzeba opanować technikę.
Bartek Kieżun
Żeberka z octem balsamicznym

Żeberka z octem balsamicznym

Octem balsamicznym można skropić nie tylko sałatkę – idealnie nadaje się do marynowania żeberek.
Agata Wojda
Mus z białej czekolady z kardamonem i marakują

Mus z białej czekolady z kardamonem i marakują

Nieprzyzwoicie słodki i kaloryczny walentynkowy deser ze smażonymi bananami!
Tomek Zielke
Jak zrobić tatar wołowy?

Jak zrobić tatar wołowy?

Tomek podaje przepis na tatar wołowy i podpowiada, co zrobić, by surowe mięso było pyszne i bezpieczne.
Agata Wojda
Sałatka z halloumi, kalafiorem, kukurydzą i miechunką

Sałatka z halloumi, kalafiorem, kukurydzą i miechunką

Agata Wojda podaje przepis na sałatkę imieninową – wykwintną i grecką.
Przewodniki
Kulinarny przewodnik po Katanii
Katania

Kulinarny przewodnik po Katanii

Sycylia w pigułce: na wakacje, na weekend i na ucieczkę od zimy.
Tomek Zielke
Jak zrobić donuty?

Jak zrobić donuty?

Amerykańskie pączki z dziurką oblane słodką glazurą. Jak zrobić je w domu?
Bartek Kieżun
Szybki obiad na zabiegany dzień: nociata

Szybki obiad na zabiegany dzień: nociata

Co i gdzie zjeść, gdy czasu na obiad jest za mało?
Agata Wojda
Mus z białej kapusty, buraków i orzechów włoskich

Mus z białej kapusty, buraków i orzechów włoskich

Przepis inspirowany kuchnią gruzińską – kolorowy od kolendry i granatu.
Tomek Zielke
Jak zrobić bułeczki bao?

Jak zrobić bułeczki bao?

Chińskie bułeczki gotowane na parze o niepowtarzalnej, lekkiej konsystencji. Jak zrobić je w domu?
Bartek Kieżun
Ciasto na zimowe popołudnie: szarlotka

Ciasto na zimowe popołudnie: szarlotka

Klasyczna krucha szarlotka z subtelnym aromatem pomarańczy.
© KUKBUK 2017