Blogi - Strona 4 z 42 - KUKBUK

Blogi

Bartek Kieżun
Makaron ze świeżym tuńczykiem i pomidorami

Makaron ze świeżym tuńczykiem i pomidorami

Kwintesencja włoskiej prostoty w najlepszym wydaniu.
Agata Wojda
Tagliatelle z dorszem, cukinią i młodymi porami

Tagliatelle z dorszem, cukinią i młodymi porami

Agata Wojda w korespondencji z Chorwacji podaje prosty przepis na sos nie tylko do makaronu.
Bartek Kieżun
Majowa tarta z rabarbarem

Majowa tarta z rabarbarem

Sezonowe ciasto na niepogodę, bo z dodatkiem rozgrzewającego imbiru.
Agata Wojda
Konfitura z rabarbaru i truskawek z kruszonką i kremem

Konfitura z rabarbaru i truskawek z kruszonką i kremem

Przepis Agaty Wojdy na początek sezonu rabarbarowego: na gęstą i słodką konfiturę z kruszonką z siemieniem lnianym oraz kremem mascarpone.
Tomek Zielke
Jak zrobić słynną polską zapiekankę?

Jak zrobić słynną polską zapiekankę?

Klasyczna „zapieksa” to tylko zapieczony ser i dodatki na bułce. Tylko i aż!
Bartek Kieżun
5 najlepszych przepisów na drożdżowe wypieki

5 najlepszych przepisów na drożdżowe wypieki

Drożdżowe pieczywo i masło to duet, któremu nie sposób się oprzeć!
Agata Wojda
Sałatka ze szparagów, z fasoli i ananasa z kolendrą

Sałatka ze szparagów, z fasoli i ananasa z kolendrą

Agata Wojda inauguruje sezon na szparagi i podaje prosty przepis na szparagowy debiut.
Tomek Zielke
Jak zrobić pankejki?

Jak zrobić pankejki?

Jak sprawić, by były wyrośnięte i puszyste? Prosty przepis na amerykańską śniadaniową klasykę.
Bartek Kieżun
Z tęsknoty za latem: sałatka caprese

Z tęsknoty za latem: sałatka caprese

Sekret caprese, najlepszej sałatki na świecie, to… piekarnik.
Agata Wojda
Milho frito prosto z Madery

Milho frito prosto z Madery

Agata Wojda przesyła przepis z wakacji na Maderze na smażoną kukurydzianą przekąskę.
Tomek Zielke
Jak zrobić jajka faszerowane?

Jak zrobić jajka faszerowane?

Prosty przepis na klasyczną wielkanocną przystawkę w skorupce.
Przewodniki
Kulinarny przewodnik po Wenecji
Wenecja

Kulinarny przewodnik po Wenecji

Czy da się spędzić urlop w Wenecji i nie zbankrutować? Krakowski Makaroniarz udowadnia, że to możliwe.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: