Blogi - Strona 4 z 40 - KUKBUK

Blogi

Bartek Kieżun
Mule z kruszonką

Mule z kruszonką

To proste i smaczne danie przypadnie do gustu nawet tym, którzy do owoców morza mają stosunek sceptyczny.
Agata Wojda
Bulgur z soczewicą i warzywami

Bulgur z soczewicą i warzywami

Sycący i zdrowy obiad, który pomoże smacznie przetrwać bury przednówek.
Tomek Zielke
Jak zrobić sernik?

Jak zrobić sernik?

Jak uniknąć podstawowych błędów i sprawić, by był gładki i równo upieczony?
Bartek Kieżun
Polędwiczki wieprzowe z chorizo

Polędwiczki wieprzowe z chorizo

Soczyste mięso, pikantna kiełbasa i pszenny chleb – hiszpańskie tapas na polską kolację.
Agata Wojda
Sałatka z ziemniaków, czerwonych pomarańczy i ogórka

Sałatka z ziemniaków, czerwonych pomarańczy i ogórka

Przepis Agaty Wojdy na prostą, ale zaskakującą kompozycję z Andaluzji.
Tomek Zielke
Jak zrobić chlebki pita?

Jak zrobić chlebki pita?

Prosty przepis na chlebowe kieszonki. Nie tylko do humusu, falafeli i gyrosa.
Bartek Kieżun
Zawijasy ze szczypiorku i z pancetty

Zawijasy ze szczypiorku i z pancetty

Prosta przystawka rodem z Sycylii, w sam raz na przednówek.
Agata Wojda
Bulion wołowy z anchois, czosnkiem i pomidorami pelati

Bulion wołowy z anchois, czosnkiem i pomidorami pelati

Przepis Agaty Wojdy na rozgrzewającą zupę, inspirowany wyprawą do Mediolanu.
Tomek Zielke
Jak zrobić falafele z ciecierzycy?

Jak zrobić falafele z ciecierzycy?

Prosty przepis na wegański, bezglutenowy i popularny street food – do zrobienia w domu.
Bartek Kieżun
Ciasteczka migdałowe na Purim

Ciasteczka migdałowe na Purim

Najbardziej radosne z żydowskich świąt wypada w marcu, a zabawa i dobre jedzenie są wówczas obowiązkowe.
Agata Wojda
Śledź z soczewicą, imbirem i grzybami shitake

Śledź z soczewicą, imbirem i grzybami shitake

Męski deser – śledź. Agata Wojda podaje przepis na jego wiosenną, odświeżającą wersję.
Tomek Zielke
Jak zrobic pulled pork?

Jak zrobic pulled pork?

Przepis na słynną amerykańską szarpaną wieprzowinę – miękką i różową w środku.
© KUKBUK 2017