Blogi - Strona 30 z 48 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Cacciucco z alicante

Cacciucco z alicante

Morszczuk, duże wiaderko przetartych pomidorów, butelka wina do gotowania i pokrojone plastry ziemniaków. Oj, będzie bal!
Bartek Kieżun
Crema di mascarpone

Crema di mascarpone

Głównym kulinarnym wyczynem Lombardii pozostaje dla mnie mascarpone. Ten wytwarzany ze śmietany ser komponuje się idealnie ze wszystkim.
Bartek Kieżun
Koktajl z owoców czarnego bzu i zielonej herbaty

Koktajl z owoców czarnego bzu i zielonej herbaty

Przetwarzajmy kwiaty i owoce czarnego bzu, będą idealne do lemoniad, szprycerów i koktajli.
Bartek Kieżun
Pollo alla cacciatora

Pollo alla cacciatora

W kuchni czas się pozachwycać toskańskim kurczakiem myśliwego. Nie jestem fanem drobiu, ale ten jest naprawdę smaczny.
Agata Wojda
Bruschetta z malinami i pieczoną papryką

Bruschetta z malinami i pieczoną papryką

Warto poczekać na sierpniowe pomidory bawole serce od Pana Ziółko i polną bazylię od Joli Majlert. Ach, och i aj!
Agata Wojda
Morele z sezamem i jogurtem

Morele z sezamem i jogurtem

Dopadła mnie mała obsesja. Czepiam się pomidorów.
Agata Wojda
Wojdy napoje na upały

Wojdy napoje na upały

Do sączenia w upały z rozwagą i z pupą w brodziku.
Bartek Kieżun
Torta di crema pasticcera e frutta

Torta di crema pasticcera e frutta

Genueńskie cukiernie mają w ofercie sporo absolutnie wybornych ciastek, na przykład takich jak ta torta!
Agata Wojda
Ryba z soczewicą i sosem marchewkowym

Ryba z soczewicą i sosem marchewkowym

„Rewia Rozrywki” z zatemperowanym ołówkiem, nożykiem i gumką obok – to była moja nieletnia codzienność. Babcia w kuchni wstawała jak ja dziś o 5, zaparzała kawę po turecku, odsłaniała firankę do połowy i zerkając to na kościół, to na rubryki, rozwiązywała krzyżówki.
Blogi
Fartuchologia

Fartuchologia

To była kwestia czasu. Skoro przyszła moda na gotowanie, musiała się też pojawić moda na kuchenną modę. Fartuszki zawróciły już w głowach pichcącym na Zachodzie, w Polsce powoli wracają do łask. Noszą je kulinarni celebryci, blogerzy, ale też kucharze incydentalni, którzy w stylowych fartuchach gotują wodę na parówki. Mamy nowy dylemat – nie tylko co włożyć do garnka, lecz także co włożyć na siebie?
Bartek Kieżun
Torta Fritta

Torta Fritta

Torta fritta, czyli drożdżowe ciasto smażone na oleju arachidowym.
Agata Wojda
Wakacyjny deser niedzielny

Wakacyjny deser niedzielny

Morwa zabarwia chodniki na Saskiej Kępie cyklicznie i zawsze komuś się wyrwie, że właśnie pojawiły się owoce na betonie.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: