Blogi - Strona 30 z 44 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Risotto z pokrzywą

Risotto z pokrzywą

To naturalna potrzeba – wesprzeć blady organizm dawką wiosny w kolorze zielonym. Już można się rozglądać za pierwszymi pokrzywami.
Bartek Kieżun
Pasta mare e monti

Pasta mare e monti

Góry czy morze? Włosi chyba nie mogli się zdecydować, co wolą, bo wymyślili przepis na makaron, który łączy wątki górskie z morskimi.
Agata Wojda
Ciasto drożdżowe –  poświąteczna reanimacja

Ciasto drożdżowe – poświąteczna reanimacja

Wyszliście z domowych kuchni i podnieśliście się od stołu? Czekają na nas teraz jarzynowe sałatki w słoikach.
Agata Wojda
Mazurek 2015

Mazurek 2015

Uwielbiam Wielkanoc. Za niezwykłą symbiozę religii, ludzkiej natury i przyrody.
Bartek Kieżun
Risotto al latte

Risotto al latte

Risotto na mleku? Przepis jest tak skąpy, że wpadłem w niewielką, ale jednak panikę – czy to będzie smaczne? Zupełnie niepotrzebnie. Bo risotto al latte jest obłędnie pyszne!
Bartek Kieżun
Pieczony kurczak

Pieczony kurczak

Za kurczakiem nie przepadem, ale wyszedł najlepszy, jakiego jadłem w życiu. Rzeczone danie David Lebovitz robi tak…
Agata Wojda
Mus z wędzonej ryby

Mus z wędzonej ryby

O tym, jak Rumcajs z Hanką odkryli raj w świderskim lesie i wpadli w dziurę czasową na otwockim dworcu.
Bartek Kieżun
Tarta di limone

Tarta di limone

Na słodko, ale z dominującym kwaśnym smakiem – przepis na tartę cytrynową.
Bartek Kieżun
Polpette di melanzane

Polpette di melanzane

Nieduże kulki z bakłażanem najlepiej smażyć na głębokim tłuszczu. Tak jak w Neapolu!
Agata Wojda
Zupa z brokułów w kolorze nadziei

Zupa z brokułów w kolorze nadziei

Nieuchronnie przed nami francuski tydzień. Michelin zapali kilka gwiazd na niebie; oby należały do polskich restauracji. Czy inny francuski przewodnik, Gault & Millau, okaże się lepszy? Czy to prawda, że tym razem inspektorzy zajrzeli do Trójmiasta, i czy znowu Poznań będzie klął?
Bartek Kieżun
Szybka ciabatta

Szybka ciabatta

Przepis na chrupką ciabattę – wspomnienie rzymskiej wycieczki.
Agata Wojda
Gęsty sos z pestek dyni

Gęsty sos z pestek dyni

Przynajmniej pół wolnej niedzieli należy się kucharzowi za harówkę w tygodniu. Nie funduj sobie pracy w wolnym czasie. Daj ać inni pobruszą, a ty poczywaj.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: