Blogi - Strona 3 z 40 - KUKBUK

Blogi

Bartek Kieżun
Z tęsknoty za latem: sałatka caprese

Z tęsknoty za latem: sałatka caprese

Sekret caprese, najlepszej sałatki na świecie, to… piekarnik.
Agata Wojda
Milho frito prosto z Madery

Milho frito prosto z Madery

Agata Wojda przesyła przepis z wakacji na Maderze na smażoną kukurydzianą przekąskę.
Tomek Zielke
Jak zrobić jajka faszerowane?

Jak zrobić jajka faszerowane?

Prosty przepis na klasyczną wielkanocną przystawkę w skorupce.
Przewodniki
Kulinarny przewodnik po Wenecji
Wenecja

Kulinarny przewodnik po Wenecji

Czy da się spędzić urlop w Wenecji i nie zbankrutować? Krakowski Makaroniarz udowadnia, że to możliwe.
Agata Wojda
Krem z selera z orzechami ziemnymi

Krem z selera z orzechami ziemnymi

Agata Wojda podaje przepis na zwalczającą niechęć do warzyw korzeniowych, kojącą i krzepiącą zupę krem, która pachnie orzechami.
Tomek Zielke
Jak zrobić drożdżową babę?

Jak zrobić drożdżową babę?

Mamy dla was prosty przepis na pyszną babę muślinową, uważaną za jedno z najtrudniejszych wyzwań związanych z wielkanocnym stołem.
Bartek Kieżun
Karczochy po żydowsku

Karczochy po żydowsku

Kto się boi karczochów, niech przygotuje je najprościej – smażąc na chrupko w głębokim tłuszczu.
Agata Wojda
Jajecznica po francusku, czyli z kąpieli wodnej

Jajecznica po francusku, czyli z kąpieli wodnej

Agata Wojda podaje przepis na mercedesa wśród jajecznic. Nie szczędźcie masła ani śmietany, ma być luksusowo!
Tomek Zielke
Jak zrobić białą kiełbasę?

Jak zrobić białą kiełbasę?

Prosty przepis na domową kiełbasę – doskonale przyprawioną i soczystą. Nie tylko do wielkanocnego żurku.
Bartek Kieżun
Buricche

Buricche

Nie pomylcie ich z burkami – to przysmak nie bałkański, a włosko-żydowski.
Agata Wojda
Hinduskie wytrawne pączki z ciecierzycy i ziemniaków

Hinduskie wytrawne pączki z ciecierzycy i ziemniaków

Agata Wojda podaje prosty przepis na aloo bonda, nietypowy obiad prosto z Indii.
Tomek Zielke
Jak zrobić żurek?

Jak zrobić żurek?

Sycący, kwaśny żurek jest królem polskich zup. Jak go zrobić?
© KUKBUK 2017