Blogi - Strona 3 z 42 - KUKBUK

Blogi

Tomek Zielke
Jak zrobić błyskawiczne pikle?

Jak zrobić błyskawiczne pikle?

Najprostszy sposób na pyszne warzywa w zalewie octowej.
Bartek Kieżun
Truskawkowe zabaione

Truskawkowe zabaione

Kogel-mogel podkręcamy marsalą, umajamy truskawkami i już – sezonowy deser dla dorosłych gotowy.
Agata Wojda
Pasta z fasoli, palonego bakłażana i oliwek

Pasta z fasoli, palonego bakłażana i oliwek

Agata Wojda serwuje przekąskę na upały - kremową pastę do rozsmarowania na grzankach w porze sjesty.
Tomek Zielke
Jak zrobić croque monsieur?

Jak zrobić croque monsieur?

Sposób na najsłynniejszą na świecie francuską kanapkę, ociekającą beszamelem i serem.
Bartek Kieżun
Truskawkowe tiramisu na procentach

Truskawkowe tiramisu na procentach

Tiramisu niejedno ma imię. Na przykład na północy Italii dodają do niego piwa, ale o tej porze roku najlepiej dodać truskawki.
Agata Wojda
Chłodnik marchewkowy z syropem z dzikiego bzu czarnego, ogórkami małosolnymi i melonem

Chłodnik marchewkowy z syropem z dzikiego bzu czarnego, ogórkami małosolnymi i melonem

Wszystkie skarby wczesnego lata w jednej, orzeźwiającej zupie.
Bartek Kieżun
Panzanella

Panzanella

Z panzanellą jak z bigosem – każdy robi ją inaczej.
Agata Wojda
Bougatsa, czyli śniadaniowy deser z Krety

Bougatsa, czyli śniadaniowy deser z Krety

Agata Wojda podaje przepis na ciepłe ciasto filo, idealne do pierwszej kawy o poranku.
Bartek Kieżun
7 najprostszych i najłatwiejszych włoskich makaronów

7 najprostszych i najłatwiejszych włoskich makaronów

Krakowski Makaroniarz prezentuje proste i klasyczne przepisy z różnych regionów Włoch.
Agata Wojda
Razowa grecka grzanka z serem i pomidorami

Razowa grecka grzanka z serem i pomidorami

Agata Wojda w korespondencji z Krety podaje prosty przepis na dakos.
Bartek Kieżun
Szparagi z Palatynatu

Szparagi z Palatynatu

Można wygrać na loterii. Albo wysiąść z samolotu w Niemczech w samym środku sezonu na szparagi.
Agata Wojda
Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami

To wypiek turecki, serbski czy grecki? Kto wie, skąd Agata Wojda przywiozła przepis na wytrawne ciasto na obiad?
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: