Blogi - Strona 20 z 40 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Zupa z brukwi na zakwasie

Zupa z brukwi na zakwasie

Sprężysta jak kalarepka, żółta w środku jak mango – oto pożywna, odpowiednia na zimę brukiew.
Agata Wojda
Zupa z brukwii na zakwasie

Zupa z brukwii na zakwasie

Sprężysta jak kalarepka, żółta w środku jak mango – oto pożywna, odpowiednia na zimę brukiew.
Bartek Kieżun
Patè di fegato d’oca

Patè di fegato d’oca

Sezon na gęsinę to najlepszy moment na pasztet z gęsich wątróbek z odrobiną likieru arancello.
Agata Wojda
Morskie ragoût z fenkułem

Morskie ragoût z fenkułem

Rozgrzewający jednogarnkowiec nie tylko dla czarownic.
Bartek Kieżun
Crostata al cioccolato bianco e cardamomo

Crostata al cioccolato bianco e cardamomo

Zaklinamy deszcz kruchym ciastem z czekoladą i kardamonem.
Agata Wojda
Gęsie żołądki z jesiennymi warzywami

Gęsie żołądki z jesiennymi warzywami

Wypiekamy, konfitujemy, dusimy gęś w listopadzie.
Bartek Kieżun
Torta della nonna

Torta della nonna

Torta della nonna to po włosku babcine ciasto. Któż spodziewałby się po zwykłym placku, że wywoła zacięte spory i to nierozstrzygalne.
Agata Wojda
Sałatka z dyni, brukselki i nerkowców

Sałatka z dyni, brukselki i nerkowców

Jesienna, kolorowa sałatka na nostalgię i niepokój w duszy.
Bartek Kieżun
crocchette di patate con funghi del sangue

crocchette di patate con funghi del sangue

Kuleczki z ziemniaków, ricotty i jajek pachnące rydzami to idealna przystawka do jesiennego obiadu.
Agata Wojda
Polenta z masłem i serem

Polenta z masłem i serem

Polenta? Si! Przekonywał Bartolini Bartłomiej herbu Zielona Pietruszka. Przekonuję i ja.
Bartek Kieżun
Przepis na rozgrzewający obiad: krem z dyni z krewetkami

Przepis na rozgrzewający obiad: krem z dyni z krewetkami

Krakowski Makaroniarz proponuje zupę, która, co typowe na Sardynii, łączy dary morza i ziemi.
Bartek Kieżun
Bussolai buranelli

Bussolai buranelli

Paczkę ciasteczek zwanych bussolai znaleźliśmy na stole w mieszkaniu w Wenecji. Zostawiła ją Gianna, nasza gospodyni.
© KUKBUK 2017