Blogi - Strona 20 z 42 - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Kruche ciasteczka z marakują

Kruche ciasteczka z marakują

W jednym kęsie aż trzy przyjemności – kruche ciasteczko, gęsty, owocowy krem i chrupiące pistacje.
Tomek Zielke
Jak zrobić panna cottę?

Jak zrobić panna cottę?

Klasyczna na bazie żelatyny, wegańska na agarze, a może bez laktozy? Która wersja popularnego deseru jest najlepsza?
Agata Wojda
Kopytka z jarmużowo-słonecznikowym pesto

Kopytka z jarmużowo-słonecznikowym pesto

Sycące kopytka z dodatkiem zdrowej zieleniny – dobre i na obiad, i na kolację.
Tomek Zielke
Jak zrobić idealną panierkę?

Jak zrobić idealną panierkę?

Złocista, chrupiąca i apetyczna. Jak i z czego ją zrobić?
Bartek Kieżun
Migliaccio

Migliaccio

Migliaccio, czyli tajemniczy budyń zimowy na wieprzowej krwi przyrządzany...na słodko!
Agata Wojda
Orientalny budyń malabi

Orientalny budyń malabi

Dalekowschodni smakołyk z nutą kwiatu pomarańczy, wody różanej, granatu, kardamonu lub miodu z daktyli.
Bartek Kieżun
Spaghetti con cozze a pangrattato

Spaghetti con cozze a pangrattato

Małże z makaronem i bułką tartą – mariaż prostoty i smaku.
Agata Wojda
Sałata rzymska z miechunką

Sałata rzymska z miechunką

Można ją zanurzyć w czekoladowym fondue, zapiec w clafoutis, a nawet ukręcić z niej marmoladę do serów albo krem do ciast.
Bartek Kieżun
Flaki po florencku

Flaki po florencku

Florencki specjał z żołądkiem w roli głównej urzeka zapachem ziół.
Bartek Kieżun
Faraona ripiena al limone

Faraona ripiena al limone

Przepis na perliczkę z glazurą oliwno-cytrynową.
Agata Wojda
Agata Wojda o trendach na 2016 rok

Agata Wojda o trendach na 2016 rok

Będziemy pędzić własny alkohol, a restauracja Opasły Tom przeniesie się do Sydney.
Bartek Kieżun
Cantuccini al gorgonzola

Cantuccini al gorgonzola

Myśl o niedopuszczonej do kuchni gorgonzoli nie dawała mi spokoju równie mocno jak myśl o hrabinie. Otóż okazało się, że jest idealny sposób na ten ser – ciastka.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: