Blogi - Strona 20 z 48 - KUKBUK

Blogi

Tomek Zielke
Jak zrobić prostą kruszonkę?

Jak zrobić prostą kruszonkę?

Tomek na tropie kruszonki, którą zrobicie bez otwierania piekarnika.
Bartek Kieżun
Insalata di fave

Insalata di fave

Polecam sałatkę z bobu, ale jeśli będziecie mieli ochotę na czekoladę, to się wcale nie zdziwię!
Agata Wojda
Bób z salami, migdałami i papryką

Bób z salami, migdałami i papryką

Łuskanie strączków w rodzinnym gronie to najlepszy wstęp do tego wakacyjnego obiadu.
Tomek Zielke
Jak zrobić kefir?

Jak zrobić kefir?

Tomek na tropie fermentowanego mleka podpowiada, jak zrobić kefir w domu.
Bartek Kieżun
Insalata polpo e patate novelle

Insalata polpo e patate novelle

Przepis na sałatkę z ośmiornicą i ziemniakami wymieszanymi z domowym pesto.
Agata Wojda
Miętowe risotto z bobem i orzechami

Miętowe risotto z bobem i orzechami

Prosty przepis na smakowite letnie risotto, idealne na sycący obiad, także dla dzieci.
Tomek Zielke
Co zrobić z kwiatami czarnego bzu?

Co zrobić z kwiatami czarnego bzu?

Syrop, galaretkę czy może placuszki? Tomek na tropie dań z jadalnych kwiatów.
Bartek Kieżun
Brioche alle fragole

Brioche alle fragole

W Atenach najlepiej jeść souvlaki, a w Krakowie – brioszki z truskawkami.
Agata Wojda
Rosół z Lina

Rosół z Lina

Nie wyrzucajcie rybiej głowy, szkieletu ani ogona! Poznajcie przepis na pyszny rybny rosół z resztek.
Tomek Zielke
Jak zrobić humus?

Jak zrobić humus?

Zapomnijcie o grudkach i konsystencji żelbetonu – Tomek tropi aksamitną ciecierzycę.
Bartek Kieżun
Spaghetti con la bottarga

Spaghetti con la bottarga

Znaleźć we własnej lodówce bottargę – oto bezcenne doświadczenie!
Agata Wojda
Bulgur z bakłażanem, orzechami włoskimi, cynamonem i sosem szpinakowym

Bulgur z bakłażanem, orzechami włoskimi, cynamonem i sosem szpinakowym

Aromatyczne i sycące danie inspirowane wizytą w Słowenii.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: