Blogi - Strona 2 z 42 - KUKBUK

Blogi

Tomek Zielke
Jak zrobić dressing do sałatki?

Jak zrobić dressing do sałatki?

Każda sałatka potrzebuje sosu – jak sprawić, by był najlepszy?
Bartek Kieżun
Fegatini alla salvia

Fegatini alla salvia

Piąta ćwiartka ma się w Italii doskonale. Włosi uwielbiają podroby i przyrządzają je świetnie. Szczególnym sentymentem darzą wszelkie w zasadzie wątróbki.
Agata Wojda
Łosoś z bobowym concasse i awokado

Łosoś z bobowym concasse i awokado

Rybny obiad na lato – soczysta, tłusta ryba z sałatką z bobu i ogórków małosolnych oraz kleksem ziołowej bitej śmietany.
Tomek Zielke
Jak przygotować bób?

Jak przygotować bób?

Jak gotować i z czym podawać ulubiony letni przysmak Polaków?
Bartek Kieżun
Tarta anyżowa z agrestem

Tarta anyżowa z agrestem

Anyż się kocha albo się go nienawidzi. Dla tych, którzy darzą go sympatią, mamy prosty włoski przepis na lato.
Agata Wojda
Papryka z tapenadą, bobem i pomidorami

Papryka z tapenadą, bobem i pomidorami

Agata Wojda podaje pomysł na lekką lipcową kolację z piekarnika.
Tomek Zielke
Jak zrobić stir fry?

Jak zrobić stir fry?

Najlepsze patenty na błyskawiczne i efektowne danie w azjatyckim stylu.
Bartek Kieżun
Domowa granita malinowa

Domowa granita malinowa

Dla tych, którzy nie mogą znaleźć na mieście porządnych lodów, mamy przepis na domowy mrożony deser z owocami i białym winem.
Agata Wojda
Hiszpańskie krokiety z oscypkiem, szynką i ze szczypiorkiem

Hiszpańskie krokiety z oscypkiem, szynką i ze szczypiorkiem

Chrupiąca i bardzo sycąca przekąska, której nie sposób się oprzeć.
Tomek Zielke
Jak zrobić jajecznicę?

Jak zrobić jajecznicę?

Kremowa i płynna czy ścięta i puszysta? Z pomidorami, boczkiem czy pieczarkami? Poznajcie prosty wzór na jajecznicę o dowolnym smaku i konsystencji.
Bartek Kieżun
Truskawki – 5 przepisów, jakich jeszcze nie znacie

Truskawki – 5 przepisów, jakich jeszcze nie znacie

Sezon truskawkowy powoli zmierza ku końcowi. Nie dajcie się zaskoczyć i sprawdźcie włoskie pomysły na te owoce.
Agata Wojda
Vongole z roquefortem, galaretką z pigwy i ze szczypiorkiem

Vongole z roquefortem, galaretką z pigwy i ze szczypiorkiem

Agata Wojda eksperymentuje z kuchnią hiszpańską i galaretkę z pigwy podaje nie do sera manchego, lecz do owoców morza.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: