Blogi - Strona 10 z 40 - KUKBUK

Blogi

Tomek Zielke
Jak zrobić klopsiki dla dzieci?

Jak zrobić klopsiki dla dzieci?

Kluczowe są odpowiednie proporcje i jakość składników. Tomek na tropie słynnych meatballs.
Bartek Kieżun
Przepis na koniec lata: knedle ze śliwkami po włosku

Przepis na koniec lata: knedle ze śliwkami po włosku

Knedle ze śliwkami to danie włoskie? Może i nie, ale i tak jest szalenie popularne w północnej Italii.
Agata Wojda
Boczek pieczony w cydrze z jabłkami i fenkułem

Boczek pieczony w cydrze z jabłkami i fenkułem

Przepis na odświętną wieprzowinę – jesienny, pieczony w cydrze boczek.
Tomek Zielke
Jak zrobić perfekcyjne tosty z serem?

Jak zrobić perfekcyjne tosty z serem?

Grilled cheese sandwich to coś więcej niż zwykłe tosty z serem. Poznajcie chrupiący sekret amerykańskiej kuchni domowej!
Bartek Kieżun
Prosty przepis z Sycylii: brioszki

Prosty przepis z Sycylii: brioszki

Jeśli na śniadanie jest bułka z lodami, a bułka ze śledzioną na lunch, to znaczy ni mniej, ni więcej, że jesteśmy na Sycylii.
Agata Wojda
Konfitura z dyni na drożdżowych plackach ziemniaczanych

Konfitura z dyni na drożdżowych plackach ziemniaczanych

Prosty przepis na jesienne przetwory – dynia w wersji na słodko.
Tomek Zielke
Jak zrobić pizzę w domu?

Jak zrobić pizzę w domu?

Tomek sprawdza, jak zrobić pizzę na patelni. Wcale nie będzie potrzebny kamień do pizzy.
Bartek Kieżun
Proste danie z Neapolu: makaron z orzechami, kaparami i rodzynkami

Proste danie z Neapolu: makaron z orzechami, kaparami i rodzynkami

Przepis na szybki makaron z orzechami podlany winem.
Agata Wojda
Parmigiana di melanzane z serem korycińskim

Parmigiana di melanzane z serem korycińskim

Parmigiana z bakłażana z naszym regionalnym dodatkiem. Prosty przepis na włoski wegetariański klasyk.
Tomek Zielke
Jak zrobić kotlet de volaille?

Jak zrobić kotlet de volaille?

Sekret tkwi w zatrzymaniu w środku masła. Tomek na tropie chrupkiej panierki i soczystego kurczaka, czyli staroświeckiego dewolaja.
Przewodniki
Przewodnik po Kijowie
Kijów

Przewodnik po Kijowie

Co trzeba zobaczyć i czego spróbować w Kijowie? Stolica Ukrainy kryje wiele niespodzianek.
Agata Wojda
Miodowy mus w filiżance espresso

Miodowy mus w filiżance espresso

Miód, kawa i pomarańcze, czyli prosty przepis na pyszny deser.
© KUKBUK 2017