Po włosku z Krakowa - KUKBUK

Po włosku z Krakowa

Buongiorno! Od razu wiedziałem, że coś jest nie tak. Matka – pół Polka, pół Niemka, a ojciec Litwin.
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun

Krakowski Makaroniarz
Bartek Kieżun, z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie KUKBUK, stale współpracuje z Radiem Kraków. Jako kucharz gotuje, karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych i pisze książkę o włoskich kulinariach.

bartek kiezun kukbuk

Takie geny powinny pokierować mnie w kierunku ziemniaka, piwa i kiełbasy. Tymczasem uwielbiam makaron, bakłażany i oliwę. Do tego kocham upały i nie znoszę zim. Kulig i narty jako forma rozrywki? Koszmar.

Wolę sjestę.

 Dodajmy do tego niechęć do spacerów, miłość do dizajnu i jedzenia. Co otrzymamy? Włocha!!! Jestem adoptowany! Jestem Włochem! I będę dla was gotować! Buon apetito!

 

© KUKBUK 2017