Święto kręglickich i cukinii - KUKBUK

Święto kręglickich i cukinii

Chianti, El Popo, Santorini, Meltemi, Opasły Tom, Forteca, Piąta Ćwiartka to restauracje, które od lat przyciągają tłumy warszawiaków. Ich sukces to 25 lat pracy rodziny Kręglickich.
Archiwum blogów

Archiwum blogów


forteca kregliccy kukbuk

Nie ma drugiej tak zaprzyjaźnionej ze sobą i światem rodziny wśród warszawskich restauratorów. I tak zaangażowanej w promocję lokalnych i sezonowych produktów. Symboliczne 25-lecie budowania świadomej stołecznej gastronomii Kręgliccy obchodzili hucznie minionej niedzieli w Fortecy. Przyszli wierni goście ich restauracji, dziennikarze, blogerzy oraz w charakterze gości honorowych – rolnicy z nimi współpracujący. Na scenie prócz Agnieszki i Marcina Kręglickich, męża Agnieszki, Piotra Petryki, znalazła się rodzina Ziółków, pionierów środowego targu w Fortecy. To z ich gospodarstwa pochodziły również cukinie, które były kulinarnym lejtmotywem spotkania.

forteca kregliccy kukbuk

Szefowie kuchni wszystkich restauracji Kręglickich wzięli się do pracy, a goście mogli próbować smaku cukinii w różnych wersjach kuchni świata. Nas ciągnęło oczywiście do kuchni Agaty Wojdy, naszej blogerki i felietonistki, szefowej kuchni Opasłego Tomu. O tym, co Agata przygotowała na niedzielne spotkanie, możecie przeczytać w jej najnowszym wpisie.

forteca kregliccy kukbuk
forteca kregliccy kukbuk
forteca kregliccy kukbuk
forteca kregliccy kukbuk
forteca kregliccy kukbuk

Oby takich radosnych, rodzinnych i smacznych spotkań w naszej gastronomii było więcej!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: