Justyna Pląskowska radzi - KUKBUK

Justyna Pląskowska radzi

Co zrobić, aby podczas spożywania posiłków do twojego organizmu trafiało więcej witamin i składników odżywczych - radzi Justyna Pląskowska z Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Archiwum blogów

Archiwum blogów


jablka justyna plaskowska kukbuk

Wystarczy, że przygotowując dania na bazie owoców i warzyw, nie pozbawisz ich skórki, nawet jeśli wedle przepisu nakazane jest ich obieranie. Skórka jest bowiem najbardziej wartościową częścią prawie wszystkich gatunków owoców i warzyw!

 

I jeszcze ciekawostka – czy wiesz, które owoce zawierają silny enzym, który sprawia, że żelatyna nie tężeje, produkty mleczne nabierają gorzkiego posmaku, a mięso robi się miękkie w ekspresowym tempie?  Oto przykłady kiwi (enzym – aktynidyna), ananas (enzym – bromelina), papaja (enzym – papaina).

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: