Jajko de luxe - KUKBUK

Jajko de luxe

Kiedy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie śniadania, gotuję jajko na twardo. Potrzebuje siedmiu minut od momentu zawrzenia, by żółtko ładnie się ścięło. Ja w tym czasie robię sobie makijaż. Kiedy kończę malować oczy, jest gotowe.

Więcej przepisów Ani Włodarczyk.

Archiwum blogów

Archiwum blogów


jajko de luxe kukbuk

Plastry jajka na twardo ułożone na kromce świeżego razowca z masłem i posypane gruboziarnistą solą dla mnie przykład dania, którego prostota, ale i smak, sięga zenitu. Takiego, które nie ma aspiracji, by bywać na salonach, pojawiać się w szanowanych magazynach kulinarnych, błyszczeć na zdjęciach, ale które potrafi sprawić wiele przyjemności. Lubię takie bezpretensjonalne smaki.

Kiedy mam nieco więcej czasu, układam na jajku trochę majonezu, plaster wędzonego łososia i gałązkę koperku. Skrapiam całość sokiem z cytryny i po chwili mogę zajadać się jajkiem na twardo w wersji de luxe.

Więcej przepisów Ani Włodarczyk.

jajko de luxe kukbuk
jajko de luxe kukbuk

Jajko de lux

1 porcja j

Jajko na twardo z wędzonym łososiem, majonezem i koperkiem

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: