Chlebek dyniowy ze słonecznikiem - KUKBUK

Chlebek dyniowy ze słonecznikiem

Marzec witam porządkami. Sprzątam mieszkanie – pozbywam się zbędnych przedmiotów, przeglądam rzeczy w szafie. Czyszczę ciało, serwując sobie jednodniową dietę oczyszczającą. Sprzątam lodówkę, zamrażarkę i przeprowadzam kontrolę w szafkach kuchennych.
Archiwum blogów

Archiwum blogów


chlebek dyniowy kukbuk

Szczególnie przyjemne jest czyszczenie lodówki, bo rozwija wyobraźnię kulinarną, prowokuje do zabawy smakami i wymyślania nowych potraw. Na stole więc królują omlety z niezliczonymi dodatkami, makarony z sosami przyrządzonymi z wykorzystaniem zalegających na półce słoiczków kaparów, oliwek i anchois albo ciasta z domowymi przetworami.

W zamrażarce trafiam na ostatni kubeczek purée dyniowego, dwieście pięćdziesiąt gramów pomarańczowej papki. Porcja idealna do upieczenia pięknego bochenka chleba w energetycznym kolorze.

Kromka takiego chleba z dużą ilością twarożku i kiełków sprawia, że niestraszne mi marcowe szarości.

© KUKBUK 2017