Blogi - KUKBUK

Blogi

Agata Wojda
Hiszpańskie krokiety z oscypkiem, szynką i ze szczypiorkiem

Hiszpańskie krokiety z oscypkiem, szynką i ze szczypiorkiem

Chrupiąca i bardzo sycąca przekąska, której nie sposób się oprzeć.
Tomek Zielke
Jak zrobić jajecznicę?

Jak zrobić jajecznicę?

Kremowa i płynna czy ścięta i puszysta? Z pomidorami, boczkiem czy pieczarkami? Poznajcie prosty wzór na jajecznicę o dowolnym smaku i konsystencji.
Bartek Kieżun
Truskawki – 5 przepisów, jakich jeszcze nie znacie

Truskawki – 5 przepisów, jakich jeszcze nie znacie

Sezon truskawkowy powoli zmierza ku końcowi. Nie dajcie się zaskoczyć i sprawdźcie włoskie pomysły na te owoce.
Agata Wojda
Vongole z roquefortem, galaretką z pigwy i ze szczypiorkiem

Vongole z roquefortem, galaretką z pigwy i ze szczypiorkiem

Agata Wojda eksperymentuje z kuchnią hiszpańską i galaretkę z pigwy podaje nie do sera manchego, lecz do owoców morza.
Tomek Zielke
Jak zrobić błyskawiczne pikle?

Jak zrobić błyskawiczne pikle?

Najprostszy sposób na pyszne warzywa w zalewie octowej.
Bartek Kieżun
Truskawkowe zabaione

Truskawkowe zabaione

Kogel-mogel podkręcamy marsalą, umajamy truskawkami i już – sezonowy deser dla dorosłych gotowy.
Agata Wojda
Pasta z fasoli, palonego bakłażana i oliwek

Pasta z fasoli, palonego bakłażana i oliwek

Agata Wojda serwuje przekąskę na upały - kremową pastę do rozsmarowania na grzankach w porze sjesty.
Tomek Zielke
Jak zrobić croque monsieur?

Jak zrobić croque monsieur?

Sposób na najsłynniejszą na świecie francuską kanapkę, ociekającą beszamelem i serem.
Bartek Kieżun
Truskawkowe tiramisu na procentach

Truskawkowe tiramisu na procentach

Tiramisu niejedno ma imię. Na przykład na północy Italii dodają do niego piwa, ale o tej porze roku najlepiej dodać truskawki.
Agata Wojda
Chłodnik marchewkowy z syropem z dzikiego bzu czarnego, ogórkami małosolnymi i melonem

Chłodnik marchewkowy z syropem z dzikiego bzu czarnego, ogórkami małosolnymi i melonem

Wszystkie skarby wczesnego lata w jednej, orzeźwiającej zupie.
Bartek Kieżun
Panzanella

Panzanella

Z panzanellą jak z bigosem – każdy robi ją inaczej.
Agata Wojda
Bougatsa, czyli śniadaniowy deser z Krety

Bougatsa, czyli śniadaniowy deser z Krety

Agata Wojda podaje przepis na ciepłe ciasto filo, idealne do pierwszej kawy o poranku.
Strona 1 z 4012345...10203040...Ostatnia
© KUKBUK 2017