Blogi - KUKBUK

Blogi

Tomek Zielke
Jak zrobić najlepszy wegański bulion?

Jak zrobić najlepszy wegański bulion?

Wywar z warzyw jest fundamentem wielu zup i sosów. Warto mieć go w lodówce.
Agata Wojda
Mrowisko Hanki Anki

Mrowisko Hanki Anki

Agata Wojda, oczarowana MadridFusión, wspomina winegret z fasoli, balsamico z selera i kandyzowany czosnek z miodem. A na deser serwuje ostatkowe wypieki.
Bartek Kieżun
Castagnole di ricotta

Castagnole di ricotta

Krakowski Makaroniarz z Rzymu pędzi do Mediolanu, żeby nakarmić oczy sztuką, a brzuch pizzą. Nam serwuje deser!
Agata Wojda
Stek z batatami i zielonym sosem anchois

Stek z batatami i zielonym sosem anchois

Agata Wojda zwiedza kuchnię w pałacu w Madrycie i odkrywa, dlaczego w tym mieście tak dużo mówi się o jedzeniu.
Bartek Kieżun
Zjeść Rzym, odcinek słodki

Zjeść Rzym, odcinek słodki

Krakowski Makaroniarz podpowiada, jakich słodyczy i wypieków trzeba spróbować w Rzymie.
Bartek Kieżun
Zjeść Rzym, odcinek słony

Zjeść Rzym, odcinek słony

Krakowski Makaroniarz radzi, co i gdzie zjeść w Rzymie, gdy nachodzi nas ochota na wytrawną przekąskę.
Tomek Zielke
Jak zrobić mus z wątróbki?

Jak zrobić mus z wątróbki?

Wykwintna przystawka, która przekona nawet wątróbkowych sceptyków.
Agata Wojda
Co o słynnym „Leksykonie smaków” sądzi Agata Wojda?

Co o słynnym „Leksykonie smaków” sądzi Agata Wojda?

Agata Wojda poleca książkę tym, którzy w kuchni trzymają się bezpiecznych połączeń i wciąż jeszcze dziwią się soli w czekoladzie.
Tomek Zielke
Jak zrobić gofry idealne?

Jak zrobić gofry idealne?

Z drożdżami, ubitym białkiem czy proszkiem do pieczenia? Jaki jest najlepszy sposób na złociste, chrupiące i lekkie gofry?
Bartek Kieżun
Krakowski Makaroniarz w Rzymie: Mercato Contadino

Krakowski Makaroniarz w Rzymie: Mercato Contadino

Na Mercato Contadino na via San Teodoro wybrałem się w niedzielę. Targ położony w samym sercu Rzymu, rzut beretem od Koloseum, przyciąga spore grono kupujących, i to już od samego rana.
Bartek Kieżun
Rzym Krakowskiego Makaroniarza – jak z filmu

Rzym Krakowskiego Makaroniarza – jak z filmu

Korzystając ze słońca (i sporych podmuchów wiatru) w Rzymie, postanowiłem zrobić sobie spacer śladami dwóch wielkich filmów. Pierwszy to oczywiście „Rzymskie wakacje”, drugi – „Dolce vita”, ale po drodze w mój koncept wdarł się jeszcze jeden, „La grande bellezza”.
Tomek Zielke
Jak zrobić rösti?

Jak zrobić rösti?

Najpyszniejsze placki ziemniaczane w szwajcarskim stylu.
Strona 1 z 4812345...10203040...Ostatnia
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: